Weekly News

Störst inom skogsmaskiner

Med över tio fabriker, 1 400 anställda och distributörer över hela världen är Tigercat en av världens allra största producenter av skogsmaskiner.

– Trots att vi har funnits i Sverige sedan år 2000 är det många som fortfarande inte känner till oss här, säger företagets vice VD Jon Cooper.

I år firar företaget 25 år av att designa, tillverka och marknadsföra högkvalitativ skogsbruksutrustning och specialiserade terrängmaskiner. Under årets Elmia Woodmässa introducerar Tigercat en helt ny C-serie av skotare med ny Tier 4-teknik och den främsta bränsleteknologin på marknaden. 

– Tigercat kommer också att presentera en helt ny LH822D bandgående skördare som aldrig tidigare visats i Sverige och splitter nya skotare. Bandgående skördare har länge använts i såväl Skottland som på Europas fastland och vi är väldigt glada att äntligen visa upp dem här, avslöjar Jon Cooper.

Företagets sju produktionsenheter och många underavdelningar har tillsammans kapacitet att bygga en nästan komplett linje av skogsutrustning och är specialiserade på skogsutrustning anpassad efter många delar av världen. Företaget har sedan länge en stark närvaro i Nordamerika, Skottland, Ryssland och alla viktiga skogsområden på den södra halvan av jordklotet. På Tigercats svenska anläggning, som ligger i Hede i Härjedalens kommun sköts försäljning, service och distribution av många av företagets produkter.

Läs även: Populär skogstransportmässa firar tio år

Dela artikeln

Journalist

Maya Verma Alm

Fler artiklar