Weekly News

Stora vinster med autopilota system

Toyota är i dag ledande i Sverige inom AGV-automation och interna transporter med sina Autopiloter och storsatsar framåt. Drivet att effektivisera verksamheten har satt ljuset på de personalintensiva interna transporterna där AGV-lösningar ger en snabb produktivitetsökning, berättar Bernt Sandström, Business Manager Logistic Solutions, TMHSE.
– Vi tror att potentialen inom interna transporter närmaste fem till tio åren är uppåt 20 procent AGV-lösningar av totala truckmarknaden jämfört mot dagens en till två procent.

Tittar man på manuell truckkörning i skift utgörs uppåt 80–90 procent av kostnaden av personalkostnad. Detta gör att våra autopilotsystem har en återbetalningstid på tolv till 24 månader.
– Vi pratar IoT och Industri 4.0, det är nu det händer. De förfrågningar vi får nu är drivna av konkurrens och effektiviseringar i många olika branscher jämfört med tidigare, mer teknikintresserade ”Early adopters”. Detta driver utveckling och teknik vidare framåt och volymerna ökar. De flesta system är i dag också integrerade mot kundens system, exempelvis lagersystem eller PLC, vilket ytterligare ökar vinsterna med investeringen, avslutar Bernt.

Dela artikeln

Journalist

Anders Edström Frejman

Fler artiklar