Weekly News

SCIM Display Annons

Ordning och reda med ny energi

I Docksta, ett samhälle mitt på den vackra Höga kusten, har det länge varit fokus på ordning och reda. Redan när SCIM Display AB (Scandinavian Injection Moulding) 1987 öppnade dörrarna, var tanken att hjälpa kunderna att få bättre ordning på sina verksamheter. Och så ska det förbli – de nya ägarna ser bara möjligheter med det väletablerade företaget – och nu ska nytt kunnande, kapital och entusiasm inte bara hålla det hela vid liv, utan också skapa tillväxt.

"Våra lösningar ska vara riktigt väl genomtänkta och levererade med den absolut högsta nivån av personlig service."

Det var ett generationsskifte som möjliggjorde övertagande när grundaren efter 29 år så sakteliga ville dra sig tillbaka.

 – Det passade oss perfekt. Vi var på jakt efter ett stabilt företag med utvecklingspotential – inte något sjunkande skepp som skulle räddas. Den biten är vi färdiga med, förklarar Roger Jacobsson, en av de två nya ägarna som klev in i verksamheten i december 2016.

Med tanke på att SCIM är ett välmående företag med såväl solid ekonomi som kundbas, känns det som en perfekt match. Med lite nytt kunnande, utökade kontaktnät och starkt fokus på kund- och produktutveckling, kan SCIM få en liten knuff framåt som alla företag behöver då och då.

 – Givetvis ska vi sätta vår prägel på verksamheten även om den i dagsläget fungerar fint. Vi har redan tagit fram en ny webbsida och fler nyheter är på gång, lovar Roger.

Även på produktsidan kommer vissa justeringar att göras, men det handlar inte om några drastiska förändringar utan snarare fokusering på vissa områden och därtill kopplad produktutveckling.

SCIM som har sitt ursprung inom hyllkantslister har under årens lopp kompletterats med logistikprodukter för ordning och reda - tydlig golvmärkning i unikt slittåligt material, skyltar, etiketter, verktygs- och placeringsdekaler.

Det är inom dessa två områden som företagets framtid är utstakad; etiketthållare och hyllkantslister till dagligvaru- och fackhandeln samt logistikprodukter som tydlig märkning för lager- och distributionsföretag.

Hela företagets produktion är förlagd till Docksta, 50 mil norr om Stockholm, där även huvudkontoret ligger. Just den svenska produktionen är något man värnar starkt om i företaget och några tankar på att flytta finns inte.

 – Det finns ingen anledning att ändra på sådant som fungerar och det gör verkligen produktionen i Docksta. Där finns ett välfungerande team, till bredden fylld med kunskap och erfarenhet och det är inget man skapar i en handvändning, menar Roger och fortsätter:

– Vi har ett nytt försäljningskontor i Stockholm och det känns som om det är den vägen vi ska gå för att komma närmare marknaden. Produktionen ska vi ha kvar i Docksta, det kan till och med bli fråga om nyanställningar lite längre fram när vi har allt klart för oss.

Just nu är emellertid siktet främst inställt på att såväl ta hand om och utveckla befintliga kunder samt hitta nya, både återförsäljare och slutkunder. Det är främst där som de nya ägarnas erfarenhet och nätverk kommer in i bilden. För även om SCIM har utvecklats bra under sina 29 år, så finns det en stor marknadspotential som är mer eller mindre outnyttjad.


 – Det är bara att titta på utvecklingen för dagligvaru- och detaljhandeln, som växer i rasande takt, och de har ett aldrig sinande behov av smarta etikettlösningar för hyllkanterna. Samtidigt som de behöver förbättra ordningen inom lagerhållning och logistik med tydliga och slitstarka markeringar. Det gäller förstås även renodlade logistikföretag där väl synliga flöden är helt nödvändiga för effektiva processer, hävdar Roger Jacobsson, och drar tydliga kopplingar till LEAN-filosofins starka frammarsch.

Just inriktningen på dagligvaru- och fackhandeln innebär en stor marknadspotential för SCIM, inte bara baserat på det redan stora, och samtidigt ökande antalet butiker, utan också de expanderingsmöjligheter det kan erbjuda. Eftersom en stor del av butikerna tillhör kedjor, kan ett genombrott i en butik leda till oanade möjligheter kopplade till den kedja som butiken tillhör – inte bara nationellt utan också internationellt. Men här krävs lyhördhet och ett ganska stort mått av anpassningsbarhet.

 – Det är här vi har vår styrka. Vi är visserligen relativt små, men det gör oss flexibla och det är enklare för oss att anpassa oss efter kundernas önskemål. Våra lösningar ska vara riktigt väl genomtänkta och levererade med den absolut högsta nivån av personlig service – det är där man kan göra skillnad, avrundar Roger och ser fram emot nästa steg på det anrika företagets resa.


Fakta

SCIM produkter och tjänster:

Etiketthållare
Golvmarkeringar
Verktygsdekaler    
Hyllkantslister
Placeringsdekaler
Print & Layout
Konsultation

Läs mer om SCIM's produkter och tjänster här


Dela artikeln

Journalist

Mats Carlbäck

Fler artiklar