Weekly News

ABUControl gör lyftteknik lekande lätt

ABUS Kransystem tar med sin lösning ABUControl kranmarknaden till en ny nivå. Servicevänlighet och säkerhet är ledorden.

Genom att bygga produkten på standardkomponenter från välkända elektroniktillverkare undviker man onödiga överraskningar och inga programvarulicenser är nödvändiga.

ABUS Kransystem är en av den europeiska marknadens ledande traverskranstillverkare och ett gediget familjeföretag med ett globalt återförsäljarnät inom försäljning och service. Utbudet omfattar kranar med lyftkapacitet från 80 kg upp till 120 ton och man erbjuder också omfattande service- och montagetjänster. Förutom utveckling av krankomponenter erbjuder man professionell rådgivning, egen tillverkning av väsentliga delar och montering i fabrik, samt leverans, montage och idriftsättning hos kund. Omfattande reservdelshållning samt och service samt utbildning för kunder gällande kranunderhåll och användning kompletterar tjänsteutbudet.

Det nya styrsystemet ABUControl har nu lyft kranmarknaden till nya nivåer. Med produkten introducerar ABUS ett modulärt paket av komponenter som sammantaget ökar såväl komfort och säkerhet som servicevänlighet. Själva kärnan i produkten är en central PLC, (Programmable Logic Controller). I PLC:n loggas kranens rörelser, vilka även lagras i systemet. Genom att logga in i systemet via WiFI kan man enkelt komma åt information som underlättar service och underhåll, som exempelvis lastkollektiv, drifttid, antal starter och telferns återstående livstid. Ett användarvänligt gränssnitt i mjukvaran KranOS borgar för effektiv och enkel hantering av systemet. 

Komfort, säkerhet och användarvänlighet är de parametrar som stått i fokus för framtagningen av ABUControl. Detta märks bland annat genom att systemet minimerar lastsvajning, så kallad svajkontroll. Frekvensstyrning på såväl tväråk- som kranåksrörelse ingår och åkhastigheter, krokposition och acceleration tas i beaktande av systemet. Kontaktordrift för lyftrörelse finns som standard, medan frekvensstyrning lyft är ett tillval för ABUS traditionella lintelferserie.

För att garantera hög säkerhet har ABUControl inkorporerat synkronisering av alla åkrörelser vid användande av travers med två telfrar alternativt traverser i tandemdrift. Detta gör att hastigheterna synkroniseras, något som är fundamentalt vid samlyft med två telfrar och/eller tandemdrift.

Service- och användarvänligheten i ABUControl skapar trygghet åt användaren. Genom att bygga produkten på standardkomponenter från välkända elektroniktillverkare undviker man onödiga överraskningar och inga programvarulicenser är nödvändiga. På så vis blir slutprodukten lättanvänd, logisk och ger hög servicevänlighet. Genom trådlös uppkoppling via WiFi till mjukvaran KranOS når man lätt kranen via webbläsaren på en laptop eller surfplatta. Driftdata och inställningar är lätta att överblicka i systemets lättanvända interface.

Fakta

Det komfortpaket som erbjuds med ABUS styrsystem ABUControl omfattar följande komponenter:

Radiostyrning ABURemote Button

Frekvensstyrning ABUliner kran- och tväråksrörelse

LED-matrix display för lastindikering

Läs mer om ABUS traverser till exemepl enbalkstravers här!


Kontakta oss i dag!

Dela artikeln

Journalist

Anna Bjärenäs

Fler artiklar